There was an error in this gadget

Friday, 9 December 2011

Persahabatan Kami Indah - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum , salamm sejahteraa kawan-2 sekaliann, entri kali ni mybe agak sayu, kalaw xmau bacaa, so k. :')


9 Decemberr 2011, last dayy kami bersamaa b4 masing-2 menujuu ke arahh yang berlainan. mungkinkahh ada lagi pertemuan ? jikaa ada, mungkinkahh seindah hari-2 sebelumnyaa atau semuram hari inii ? hmm wallahualamm .oke, ini kisahh kawan-2 akuu. budak-2 Melayuu 5K2.. aku focus pada 5 orang neyy jekk.. Adila n Syuhada akuu x buat kot, sbubb aku x rapat sangatt kann.. so far, aku oke dengan dorang. Dorang baikk n boley bawak bergurauu. Akuu nak citaa pasal Fareez, Azib, Putri, Miraa, n Nad. errr nama sapa depan sapa belakang bukan penentu penting x penting korang. so xyahh nak bising-2. cam aku xtaww. bndaa kecik pon nak ajak gadoo. oke, starting ~~




Muhammad Fareez bin Mohd Ali. my best frenn, opppsss ! silapp, my Brotherr. aku abang dia, dia adik akuu. oke deal, perangaii dia neyy cam ngokngekk skit, ehh x, ngokngekk banyaak ! gila langsii. bajet-2 jee. pantang silapp sikit angkat tangan dekat akuu, dayus dohh. eh yeke ? ahh ! apaa ? mentang-2 diaa kuat, dia pikirr aku cuak ? goyangg ? cettt skitt jek laa rasaa tuh. x banyaakk pon. err x nafikan laa tetap adaa. HAHA selangsi-langsi dia pon, kitorang ada chemistryy. ada benda samaa yang kitorang minat, yang kitorangg sukaa.. sbub tuh leyy KawTim nan diaa. sekeras-keras diaa, diaa tetapp manusiaa yang ada haty n perasaan, ! jyeahh, xpayah gtaw laa. aku jek tawuu takat manaa keras dia tuh.. dia neyy mukaa agakk kacak arr, boleyy la jadi Idaman Malayaa.. x caya tengok sendirii . banyakk pengalaman pahit manis bersamaa. kuar jalan-2. lepakk, kacaw orang.. ayat awekk ? hmm xpernahh, usha awekk ! haaa , HAHA. hmm, prinsip diaa kuat beb, akuu respekk n salutee diaa tahapp cipan menggilaa ! Aku sayang dia la bhaii :)




Azib Anuar bin Abdul Aziz . okee adik keduaa, bhaha ! diaa neyy siot dohh, timee kenall, macam nerd, gilaa luros, pendiamm, pelajar harapan, skarangg. hmmmmmmmmm... bpak sakai bhaii. kerjaa kalaw x mengacaw orangg x sahh. nak tgok dia diam,timee diaa ngantok jee. haa. kalaw x harapann ar. bisingg jek kerjaa ! bhaha. mengacaw hobi diaa, menjadi Mat Kacaw cita-2 diaa. yeahh ! haha, sllu gak arr kuar nan diaa. g bazar Ramadhann. weee, belii bukuu. diaa neyy Hot bhaii, gilaa ramaii nak kan diaa. haha, tgok arr, dluw pendiamm, tetibaa memekak. x jadii perhatian.. Attraction beb.. haha tapi gila-2 diaa ney, pelajaran x abaii. diaa pentingkan studyy daripadaa budak-2 yang kacaw diaa tuh. respekk gilaa kot, Iman diaa kuat, kalaw akuu layan sjaa. mudah tergodaa. bhahah,, Dia kann, adee makwee. hihihi. untung la sapa dapat diaa. baek wey, Pemaluu. sweet kan ? tengok membee sapa. membe dia lagi sweet. HAHA.. Aku sayang dia la bhaii :)




Putri Shamsul Bariah binti Mohd Ramli. kami kongsi namaa abah. diaa ney, aku n fareez pernah nyatakan, One in A Million, pernahh tengokk gadis yangg gedikk menggilaa tahap orang gilaa dan buad sesuatu yang x dijangka oleh orang gilaa ? haa Putrii lah orangnyaa... haha, diaa neyy, emm perasann sukar ditafsirkan, timee dia heppy, diaa heppy. time diaa sedey, nampakk cam heppy jugakk. Perasaan gila law ! time nanges pon boley gelak-2 agg. Siot tol, kentall bhaii. akuu punyaa kagum dohh, diaa ney studyy oke. kalaw dia nakk, dia boley buat. tapi dia samaa cam akuu, Malass. Time examm, tengkukk sepanjang-panjang tengkukk, siot ushaa kertass fareez kat sebelahh, pastu Result dapat baekk, bajet-2. haii laa. sepakk jugak kangg. Haa "haii laaa" ituu ayat yang sllu dia ucap kalaw dia geramm nan orang, n kalaw dia nak stopkan akuu dari buad kacaw, dia akann sebot nama aku, "Nadzmii !". bagi kes-2 yangg lebih terokk, name penoh, "Muhammad Nadzmi !".. hahaha, n aku akan serta merta stop. Aku sayang diaa la bhaii :)




Nur Amira binti Hasbullah. bhahah. gilaa la budak neyy. daa la pendekk, ketod pulakk tuhh.. pastu asyik carikk gadohh. kang kena ketokk, makin pendek kang.. HAHAHA.. emm, ketod-2 dia pon, akuu pernah Cintakan dia. pernahh, diaa suwoh lupakan, aku ikot, dan berjayaa. hee, dengar tuh miraa. no point to worry-2 now. haha, diaa neyy pelajaran pon boley tahan jugakk. semangat gilaa punya kental ! tapii dia neyy manja doh, kuat merajok, mengadaa. aku masok kelas K2 dengann jiwaa yang ganas, rock, tapii kenal diaa, kawan rapat,, teros, jadii lelakii yang penoh kelembutan, kuat merajok n mengada jugakk. hahaha suma salahh diaa. aku x taww. diaa oke doh, time kaw bad mood, kelakuan dia boley buat kaw gelakk. haha. ada satu timee, hobi dia mengarah akuu g Topupkan. ngan akak diaa laa, balak akak diaa laa. aishh kaw ingat aku apa? bhaha nasib aku sayang. diaa ney pandaii belajar tapi x pandai mengajar. minx dia ajarkan , haram aku nak pahamm. aku senyum jek laa. jaga aty kan. HAHA. Aku sayang diaa la bhaii. :)




Nadhirah binti Mohd Haris. hmmmm,. Nad, xtaw nak citaa apaa. selain daripada seorangg gurl yangg mereng, xtentu arahh, sensitive, takot kucingg, sayang kengkawan, x boleyy bergadohh, kuat menangis.. aku xtahuu nak describe dia camnee. haha. diaa baikk wey, baikkk sangattt,  diaa sanggup mengaku kalah kalaw gadoh, even x bersalahh. da banyak kali, membe-2 jadikann dia sasaran pelepas kemarahan, tapi diaa masih carik kitorangg. kadang-2 aku rasaa nak nanges tengok diaa.. terharu beb, haha, diaa neyy ikott suasanaa sekeliling. membe-2 rajin belajar, dia rajinn. dia tengokk sorang mmbe malas jawab exam, time paper tidoo, dia pon stat berangann. haha sapa la membe dia tuh.. haa, point penting ! Takot Kucingg ! HAHA, gilaa laa, pergii medan, order makanan nan akuu, ada kucing laluu, macam histeria, orang sawaann kena rasuk hantuu pon kalah beb ! HAHA.. atoii, nad nadd. lucu laa dia. Aku sayang dia la bhai. :)


neh jek laa yang aku nak sampaikann, kalaw nak kan rintitan memori kami bersamaa, gilaa ! satu hari x cukop menaip. Aku sayang dorang n akan sentiasa sayangkann dorang. InsyaAllah.. aku abadikann Post neyy sebagai tanda kasihh dan penghargaan aku pada merekaa. x terhingga. buad selama-lamanyaa.
Pada kawan-2 : Aku mintak maaf atas segalanyaa. Halalkann segalanyaa. Lupakann yang burukk pasal aku, n abadikanlahh yang baikk. Aku x minx korang Ingat aku, Aku x minx korang Rindu akuu, Aku x minx korang Sayang akuu.. Tapi, Tolong Izinkan aku, ntok Ingat, Rindu and Sayangkan korangg. Tengs :') <3 <3

1 comment:

  1. sweet nya entry nami :)
    nami : aku doa kan korg tetap jadi kawan sampai bila bila , jgn ulang kesilapan lalu okayy , kang menyesal tak sudah (sama macam aku) hihi , :)

    ReplyDelete