There was an error in this gadget

Sunday, 22 January 2012

Masih adakah peluang kedua?

Assalamualaikum para bloggers. Dah lama tak update blog ni. Kalau blog ni ada feeling mesti dah lama dia merajuk. Ala awak kita bukan sengaja taknak sentuh awak. Tapi kita busy sangat sangat. Awak mesti faham kita kan. Sebab dah takde orang yang faham kita :'(

Dah masuk tahun baru dah. Umur pun dah semakin meningkat. Dah nak masuk tahun ke2 dah kita kan awak (Mr M). Memang saya happy sangat hidup dengan awak. Macam saya pernah cakap takde siapa lagi yang pernah buat saya rasa macam nie melainkan awak. Dan kisah semalam... Awak, saya rasa pedih sangat semalam. Dan saya tertanya tanya kenapa awak sampai macam tu sekali. Sebab saya childish ke? Or sebab kita pergi rumah ex saya hari tu? Awak, saya ajak awak pergi rumah dia hari tu takde tujuan lain melainkan nak ambil barang tu je. Takde kena mengena langsung pasal dia. LANGSUNG TAK. Tapi memang silap saya pun kan. Saya tak fikir perasaan awak. Kalau saya jadi tempat awak pun saya akan mengamuk kan. Awak, saya mintak maaf banyak banyak kat awak. Saya selalu sakitkan hati awak. Tapi awak tetap sabar dengan saya. Terima kasih atas kesabaran itu awak. Awak, kalau lah awak tahu saat ni saya sangat sangat RINDUKAN awak. Dalam hati saya ada seorang je iaitu awak MOHD KHAIROL AZZUAN. Dan saya nak awak tahu saya diam nie bukan sebab saya benci awak tapi saya taknak ganggu awak. Saya taknak kehadiran saya buat hati awak sakit walaupun jiwa saya sakit nak contact awak. Awak, saya mintak maaf. Jaga diri awak elok elok. Saya tetap sayangkan awak. Ingat lagi kan saya takkan pernah berhenti mencintai awak sepertimana jarum jam yang tak pernah berhenti memburu masa. :)



Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

p/s : I need you baby. I wish you were here right now. :(

Friday, 9 December 2011

Persahabatan Kami Indah - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum , salamm sejahteraa kawan-2 sekaliann, entri kali ni mybe agak sayu, kalaw xmau bacaa, so k. :')


9 Decemberr 2011, last dayy kami bersamaa b4 masing-2 menujuu ke arahh yang berlainan. mungkinkahh ada lagi pertemuan ? jikaa ada, mungkinkahh seindah hari-2 sebelumnyaa atau semuram hari inii ? hmm wallahualamm .oke, ini kisahh kawan-2 akuu. budak-2 Melayuu 5K2.. aku focus pada 5 orang neyy jekk.. Adila n Syuhada akuu x buat kot, sbubb aku x rapat sangatt kann.. so far, aku oke dengan dorang. Dorang baikk n boley bawak bergurauu. Akuu nak citaa pasal Fareez, Azib, Putri, Miraa, n Nad. errr nama sapa depan sapa belakang bukan penentu penting x penting korang. so xyahh nak bising-2. cam aku xtaww. bndaa kecik pon nak ajak gadoo. oke, starting ~~




Muhammad Fareez bin Mohd Ali. my best frenn, opppsss ! silapp, my Brotherr. aku abang dia, dia adik akuu. oke deal, perangaii dia neyy cam ngokngekk skit, ehh x, ngokngekk banyaak ! gila langsii. bajet-2 jee. pantang silapp sikit angkat tangan dekat akuu, dayus dohh. eh yeke ? ahh ! apaa ? mentang-2 diaa kuat, dia pikirr aku cuak ? goyangg ? cettt skitt jek laa rasaa tuh. x banyaakk pon. err x nafikan laa tetap adaa. HAHA selangsi-langsi dia pon, kitorang ada chemistryy. ada benda samaa yang kitorang minat, yang kitorangg sukaa.. sbub tuh leyy KawTim nan diaa. sekeras-keras diaa, diaa tetapp manusiaa yang ada haty n perasaan, ! jyeahh, xpayah gtaw laa. aku jek tawuu takat manaa keras dia tuh.. dia neyy mukaa agakk kacak arr, boleyy la jadi Idaman Malayaa.. x caya tengok sendirii . banyakk pengalaman pahit manis bersamaa. kuar jalan-2. lepakk, kacaw orang.. ayat awekk ? hmm xpernahh, usha awekk ! haaa , HAHA. hmm, prinsip diaa kuat beb, akuu respekk n salutee diaa tahapp cipan menggilaa ! Aku sayang dia la bhaii :)




Azib Anuar bin Abdul Aziz . okee adik keduaa, bhaha ! diaa neyy siot dohh, timee kenall, macam nerd, gilaa luros, pendiamm, pelajar harapan, skarangg. hmmmmmmmmm... bpak sakai bhaii. kerjaa kalaw x mengacaw orangg x sahh. nak tgok dia diam,timee diaa ngantok jee. haa. kalaw x harapann ar. bisingg jek kerjaa ! bhaha. mengacaw hobi diaa, menjadi Mat Kacaw cita-2 diaa. yeahh ! haha, sllu gak arr kuar nan diaa. g bazar Ramadhann. weee, belii bukuu. diaa neyy Hot bhaii, gilaa ramaii nak kan diaa. haha, tgok arr, dluw pendiamm, tetibaa memekak. x jadii perhatian.. Attraction beb.. haha tapi gila-2 diaa ney, pelajaran x abaii. diaa pentingkan studyy daripadaa budak-2 yang kacaw diaa tuh. respekk gilaa kot, Iman diaa kuat, kalaw akuu layan sjaa. mudah tergodaa. bhahah,, Dia kann, adee makwee. hihihi. untung la sapa dapat diaa. baek wey, Pemaluu. sweet kan ? tengok membee sapa. membe dia lagi sweet. HAHA.. Aku sayang dia la bhaii :)




Putri Shamsul Bariah binti Mohd Ramli. kami kongsi namaa abah. diaa ney, aku n fareez pernah nyatakan, One in A Million, pernahh tengokk gadis yangg gedikk menggilaa tahap orang gilaa dan buad sesuatu yang x dijangka oleh orang gilaa ? haa Putrii lah orangnyaa... haha, diaa neyy, emm perasann sukar ditafsirkan, timee dia heppy, diaa heppy. time diaa sedey, nampakk cam heppy jugakk. Perasaan gila law ! time nanges pon boley gelak-2 agg. Siot tol, kentall bhaii. akuu punyaa kagum dohh, diaa ney studyy oke. kalaw dia nakk, dia boley buat. tapi dia samaa cam akuu, Malass. Time examm, tengkukk sepanjang-panjang tengkukk, siot ushaa kertass fareez kat sebelahh, pastu Result dapat baekk, bajet-2. haii laa. sepakk jugak kangg. Haa "haii laaa" ituu ayat yang sllu dia ucap kalaw dia geramm nan orang, n kalaw dia nak stopkan akuu dari buad kacaw, dia akann sebot nama aku, "Nadzmii !". bagi kes-2 yangg lebih terokk, name penoh, "Muhammad Nadzmi !".. hahaha, n aku akan serta merta stop. Aku sayang diaa la bhaii :)




Nur Amira binti Hasbullah. bhahah. gilaa la budak neyy. daa la pendekk, ketod pulakk tuhh.. pastu asyik carikk gadohh. kang kena ketokk, makin pendek kang.. HAHAHA.. emm, ketod-2 dia pon, akuu pernah Cintakan dia. pernahh, diaa suwoh lupakan, aku ikot, dan berjayaa. hee, dengar tuh miraa. no point to worry-2 now. haha, diaa neyy pelajaran pon boley tahan jugakk. semangat gilaa punya kental ! tapii dia neyy manja doh, kuat merajok, mengadaa. aku masok kelas K2 dengann jiwaa yang ganas, rock, tapii kenal diaa, kawan rapat,, teros, jadii lelakii yang penoh kelembutan, kuat merajok n mengada jugakk. hahaha suma salahh diaa. aku x taww. diaa oke doh, time kaw bad mood, kelakuan dia boley buat kaw gelakk. haha. ada satu timee, hobi dia mengarah akuu g Topupkan. ngan akak diaa laa, balak akak diaa laa. aishh kaw ingat aku apa? bhaha nasib aku sayang. diaa ney pandaii belajar tapi x pandai mengajar. minx dia ajarkan , haram aku nak pahamm. aku senyum jek laa. jaga aty kan. HAHA. Aku sayang diaa la bhaii. :)




Nadhirah binti Mohd Haris. hmmmm,. Nad, xtaw nak citaa apaa. selain daripada seorangg gurl yangg mereng, xtentu arahh, sensitive, takot kucingg, sayang kengkawan, x boleyy bergadohh, kuat menangis.. aku xtahuu nak describe dia camnee. haha. diaa baikk wey, baikkk sangattt,  diaa sanggup mengaku kalah kalaw gadoh, even x bersalahh. da banyak kali, membe-2 jadikann dia sasaran pelepas kemarahan, tapi diaa masih carik kitorangg. kadang-2 aku rasaa nak nanges tengok diaa.. terharu beb, haha, diaa neyy ikott suasanaa sekeliling. membe-2 rajin belajar, dia rajinn. dia tengokk sorang mmbe malas jawab exam, time paper tidoo, dia pon stat berangann. haha sapa la membe dia tuh.. haa, point penting ! Takot Kucingg ! HAHA, gilaa laa, pergii medan, order makanan nan akuu, ada kucing laluu, macam histeria, orang sawaann kena rasuk hantuu pon kalah beb ! HAHA.. atoii, nad nadd. lucu laa dia. Aku sayang dia la bhai. :)


neh jek laa yang aku nak sampaikann, kalaw nak kan rintitan memori kami bersamaa, gilaa ! satu hari x cukop menaip. Aku sayang dorang n akan sentiasa sayangkann dorang. InsyaAllah.. aku abadikann Post neyy sebagai tanda kasihh dan penghargaan aku pada merekaa. x terhingga. buad selama-lamanyaa.
Pada kawan-2 : Aku mintak maaf atas segalanyaa. Halalkann segalanyaa. Lupakann yang burukk pasal aku, n abadikanlahh yang baikk. Aku x minx korang Ingat aku, Aku x minx korang Rindu akuu, Aku x minx korang Sayang akuu.. Tapi, Tolong Izinkan aku, ntok Ingat, Rindu and Sayangkan korangg. Tengs :') <3 <3

Friday, 2 December 2011

Betol Punyaa Perangaiii - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum. okehh, neh entri ketigaa sejak aku lahir, dan entri keduaa ntok ari ni ! akuu bosann so xdk bndaa, so kecohkan sjaaa laa blog akak aku ney . em, nak ceritaa serba skit perangai akuu. bukan apaa, aku adaa satu perangai doh kat fb , menyemak sttus orang ! n time tuh aku lupaa yang orang tuh x kenal aku langsung, even perangai aku dia xtaw. so kalaw aku menggilaa, buat2 gila laa kiranyaa, dia akan ingt aku betol2 gilaa. padahal bergurau jek pon.. ada yang kadang2 maraa n terasa nan gurauan aku, yelaa dorang x kenal aku so xtahuu laa aku ney cmne an, n aku pulakk akan balas balik kemarahan tuh ! haa, mau tidakk mud oke, dan2 kena soung. aku terpikir, apaa guna kawan fb yang ramai2 tuh kalaw x boleyy nak kenal2, x boleyy nak gurau2 ? pelikk an, xkan stiap cmment harus disertakan nan biodata sendirii ? makk oi, nak jelajah sorang2 punyaa cmment, mmg ke malamm la doe.. tapi pada aku , yang perlu kita tahu, juz PERANGAI ~ :)


okeh, meh kenal2. first sekali, perangai aku mehh. akuu seorang yangg gilaa, kaki semak wall orang, agak mesraa, cepat terasaa, cepat Panas (marah) n cepatt jugaa Sejukkk (x kesah la pujok x pujok).. em ag kuat membahan. kadang2 xdk niat nak mengata, kadang2 kata2 aku buadd orang maraa, sedangkan aku agakk dorang akan mara2 gurau jekk. salaa paham la tuh an. hmm aku neyy kuat jealous jugakk leww.. eheh , x boleyy tgok orang tersayang nan orang laen, ad bndaa panaskan aty akuu. setan la tuh , Auzubillah ! okee, lagii perangai, apaaa ek, emmmm, eeerrrr, haa ! mud aku bergantong padaa mud kawan2. dorang oke, aku pon okee. dorang lahanat, emm aku okee jugak, tpi terasa bahang2 skitt. ahaa ! tuh jek laa perangai akuu yang boleyy diListkann for now.. juz nakk korang tahu, yang bacaa sahjaa laa, kalaw x bacaa aku x kesahh n jangan salahkan aku pulakk besok lusaa. , k ^.^


#act, aku bukan sellu sgt post2 mengarot kat blog ney, da keadaan membosankan n aku xdk mud, so luahan perasaan sat.

haa, aku juga sukaa snapping, ney pon perangai gak ney, Betol Punya Perangaii :D

Kisahh Gadiss Maniss - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum, heyy sumaa. arini teringin nak berkongsii kisahh seseorang dalam hidup akuu. tup2, pengaraah filem baca blog neyy, dia bikin filem, aku yangg naekk ye dakk ? haha. okee, orang ney sangat, sangat, sangatt bermaknaa buat akuu ! 3x sangatt tuh cumaa gambaran je , act aku x dapatt n xkan dapatt nak gambarrkan betapaa banyakk dia bermaknaa buat aku ! >.< (nahh mukaa terann, nampakk x kesungguhan tuh).. okee kisahh bermulaa ~~


NUR FATIN BINTI NORDIN, empunyaa nama.panggil dia Fify shajaa. sedapp an, dengar namaa pon da meremang bulu romaa. haaa ! mmg diaa ney hantu skitt.. cam jerangkung daa. diaa x pilih waktu nak kuar kacaww orang. ikot sukaa dia je, asal x dosaa. taww apa hobi dia, Menghantui Palotak Aku.. hee ~ aku sllu pikirkan diaa. diaa sentiasaa ada dalam haty neyy. budakk penang neyy, anak mamii cek oii.. telan nasi kandaqq noo hari2.. kot kari kepala ikann tuh diaa punyaa desert hang taww. haa. diaa ney cumey sangat. padaa aku, mukaa diaa tuh kalaw ada depan aku, aku ramas jee ! akuu cubitt pp diaa, tarikk hidungg diaa ! wahhh geramm da aku neyy. haha tapi masalh sikit beb, diaa ney manjaa ar, kuat nanges. asyik2 nanges, asyik2 nanges, haihhh sepakk kang tawu laa.. pikirr sayang jek neyy.. ^.^


hmm, baruu2 neyy, akuu mara dia. ntah la. benda kecik, tapi aku emo. aku sayang dia, kadang2 aku marah tengok diaa rapat nan orang laen. opps ! stop, ini bukan cinta. diaa hanya KAWAN aku, ehh salaa lagi. bukan kawan, emmm ntahh aku xtahuu nak cakap camne, diaa beradaa pada satu tahap yang x sesuai aku gelarkann kawan, kasihh aku padaa dia banyakk sangat, tapi aku x cintakan diaa. emm ntah. korang paham2 sendirii ar, kalaw tawu, gtaw akuu. haa katne tadi, aku maraa dia ek ? em yelaa. diaa balek2 sebot REY, REY (adikk aku) , jelez laa beb, aku kenal diaa dluw, tapi diaa sayang REY tuhh lebey. yelaa, REY kan baekk, selalu buadd dia hepy, buad dia gelakk, x pernah sakitkan haty diaa. aku ? hmm banyakk, kaw kiraa jari tangan kaw, bape ? 10 kan, jari kaki, 10 gak kan ? cmpur dua2 ? 20 ekk ? haa kaw kalii nan jari jiran2 umahh kaw, belum tentuu terhitung kesalahan aku kat fify.. seyez cakap. banyakk sangat. pikiran2 neyy yang sllu buad aku cemburuu n marah bilaa dia sebot sal REY, mauu tidakk, takott kehilangan diaa beb, diaa lahh satu2nyaa Fify yang aku kenal. manaa ada kawan lain lagi nama tuh. eh2 terberlawakk sat. xpaa. 


haa, amcam ? masalah kecik jek kann ? da jadi besar beb, sumaa sebub keegoan aku jgakk. akuu terlalu tamakkan kasih dia, aku terlaluu sayangkan diaa sampaikan aku melukai diaa. dia nanges tadi bro, haa sebak dada bak hang. aku teros bagi REY cakapp. minx dia pujokkan, hatyy aku , ntahh laa. separuh rasaa ego xmaw tnjok yangg aku rasa bersalah wat diaa camtuh, separuh lagi da menangis2 daa dengar suaraa diaa cam teresak-esak tuhh.. ase salah sangatt. aku post blog neyy pon supaya dia bacaa, pahamii haty aku ney, betapa AKU SAYANGKAN DIAA ! :'(


#oklah kesiann, cett sekiann. fy, iLoveU <3 < 3


nahh, buah aty aku, comeyy an ? tgok sapaa kawan dia :D

Thursday, 20 October 2011

KISAH AKU...

Assalammualaikum ~

okee, first thing, aku adik kepada tuan punyee blog nehh oke, kenal aq sbgi REIZ sajee.. x sgkaa aq akan wat post kat blog camnehh, biasanyee bace blog orang jee. tapi x salahh kan aq nak wat , mengisi masaa lapang ann, duduk2 kat umah neh pon, haram nak bce bukuu, namee jee SPM CANDIDATE..  alahhh, spm jek pon, apalahh sgt.. ~ HAHA

emm, tujuan wat post nehh, nak storyy skit sal idopp aq, yang sudi nak bace uh. silakann, bace lahh.. :) yang xnak uhh, hmmm G MAMPOS LAAA ! ADA AQ KESAHH ! ~~ ehemm2 oke, balik pade tujuan tdii, orang katee luka di aty neh jgn disimpan, luahkann. yelaa, luka kat badan, ade yg sembuh ade yg jadi parut. sme cm luka kt dlm neh, yg semboh so k la ann, yg jadi parut uhh, x haruuu .. sakit beb, time die darah balikk, perghhh nauzubillah.. sakit diiee ! jgn disebot. hanya ALLAH yang mengetahuii. so dari simpann, bek post kat blog, ringan sikit beban di aty. x gituuu ? oke stat.

emmm, errr.. nak cite pe nehh ekk ? tadii banyak benda aq nakk tulis, dan2 lakk lupaa. xpe arr, anggap ar post nehh juz salam perkenalan dari aq.. tgk laa, besok2 aty tgah patah, aq post kaw2 punyaa ! tataaa..~








Saturday, 20 August 2011

Alkisah Baru

Assalamualaikum..

 Adehh lama giler rasa kan tak update blog nie. Kalau blog nie ada feeling confirm merajuk dengan aku nie. Kan blog kan~ Tak sah lah kalau tak melalut kan. Haiishh~ Kita busy la awak sebab tuh kita tak boleh update awak. So bila mood dah sampai nie memang 1001 lah benda nak cerita kan. Mai sini bukak mata lebar lebar perhatikan satu satu ayat chek nak tulih nie. Wahhh tetiba je kan. Ni nak cerita pasai ape chek dah lama tak update blog:

Firstly, untuk pengetahuan awak awak semua saya sekarang dah bekerjaya. Auuwww blushing* padahal takde kaitan pun kan. Macam ala ala praktikal jugak lah 6 bulan je. Keje pun ok bahagian HR so memang related lah dengan ape yang aku study. Tapi syukur lah at least ada jugak duit masuk kan and masa pun terisi jugak lah. Nak tau kat mane. Kat HSBC masjid jamek. HQ dia la tu. Kelasss kauuu~ Then memang takde masa lah kan nak online pe semua sebab kat tempat keje daku pun bukannya boleh online. 

Second, disebabkan gangguan yang sedari dulu mematahkan mood aku. Biasalah broadband nie pun lagaknya macam orang jugak. Adakala up and adakala down. Haishhh ape pon tak boleh. So bila mood kita datang dengan idea yang mencurah curah boleh pulak dia buat hal. Then bila mood tengah down laju pulak dia mengalahkan ERL kan. So memang takde jodoh lah. BHAHA *tetiba

Rasanya sempat lagi kot nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada umat Islam di seluruh dunia. Tinggal seminggu je lagi nak puasa kan. Puasa tahun nie tak rasa pun tau tau nak habis je. And bersyukur sangat sebab puasa tahun ni aku kembali seperti aku yang dulu. Takde benda nak sedih sedih nie. Dah penat u all. Cukup lah kalau diikutkan nak jadi macam budak budak balik takde pening pening kepala nak pikir 1001 benda walaupun yang hal remeh temeh. HAHA. -.-



Muka riang ria di satu pagi nak pergi keje. -.-

p/s: Mood puasa pun dah okay. Takde dah trauma trauma macam tahun lepas. Dah boleh makan banyak banyak berbanding two last year yang berbuka pun kekadang minum air je. Frust punya pasal kan. Ecehh mintak simpati lah konon. It is because of someone. Sincerely, he's the one of the best thing that happened in my life. xoxo.



Saturday, 2 July 2011

SEKALI LAGI | Cinta itu milik kita


Assalamualaikum..
Alhamdulillah sebab masih merasa HARI INI :). Terasa diri dah semakin tua. Padahal umur baru 22 tapi orang dok sibuk tanya bila lagi (kawin). Bila ape lagi makcik makcik oooiii.. Kalau ada nanti saya jemput la yee.. Tau korang nak makan free kan. HAHA.


Moh kita flashback~





Bahagia kan senyuman tu. Konon la kan. Entri kali ni bukan nak cerita tentang filem lakonan Shaheizy Sam dengan Lisa Surihani yang akan ditayangkan hari ini. Tapi cerita tentang KISAH AKU. Macam yang aku cerita dulu tarikh 30 JUN aka sempena birthday aku sendiri aku telah ditakdirkan untuk berkenalan dengan seseorang yang telah menjadi PEMILIK HATI aku sekarang nie. HEH. Kalau lupa tekan lah SINI :)



Jeng jeng jeng dipersilakan my Mr M aka cinta hati saya. Ehem ehem comelkan ;). Awak, awak ingat lagi tak tarikh nie. Tiba tiba awak mesej saya kan. Tapi kan sebenarnya saya dah dapat agak awak siapa. Lepas tu saya terus call awak (sebab dapat call free. NGEH). Saya pun tak sangka boleh terus call awak camtu. Saya terus tanya awak macam macam kan. Dalam hati geram giler sebab orang main bagi je nombor saya. Memang pantang bagi saya. Segala yang berlaku ada hikmah kan. Mulai dari hari tu kita terus contact kan awak. Saya pun tak tau kenapa saya terus contact awak sedangkan saya ada seseorang waktu tu. Kawan kawan saya pun marah saya sebab contact dengan awak. Tapi saya senyum je. Saya cakap jangan risau kita kawan je. Lagipun saya anggap awak abang saya waktu tu and mungkin jugak awak anggap saya sekadar adik je :)). Last last awak memang betol ‘abang’ saya kan. NGEH NGEH. Waktu tu boleh kata tiap tiap hari kita contact kan tapi tak penah jumpa lagi. Saya rasa happy sangat sebab pada 3O JUN la bermula segala bagi kita :). Memang manis sangat waktu tu kan awak.

"Thanks awak sebab hadir dalam hidup saya sekarang. Thanks jugak to Nazrul Azizam aka Bear sebab bagi nombor aku walaupun aku tak rela. HEH."      
p/s: Ikutkan perancangan nak post tepat pada tarikh nie iaitu 30 Jun. Tapi semua salah broadband nie. Tapi fikir fikir balik "KITA HANYA MERANCANG TUHAN YANG TENTUKAN. MESTI ADA HIKMAH" :)