There was an error in this gadget

Friday, 9 December 2011

Persahabatan Kami Indah - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum , salamm sejahteraa kawan-2 sekaliann, entri kali ni mybe agak sayu, kalaw xmau bacaa, so k. :')


9 Decemberr 2011, last dayy kami bersamaa b4 masing-2 menujuu ke arahh yang berlainan. mungkinkahh ada lagi pertemuan ? jikaa ada, mungkinkahh seindah hari-2 sebelumnyaa atau semuram hari inii ? hmm wallahualamm .oke, ini kisahh kawan-2 akuu. budak-2 Melayuu 5K2.. aku focus pada 5 orang neyy jekk.. Adila n Syuhada akuu x buat kot, sbubb aku x rapat sangatt kann.. so far, aku oke dengan dorang. Dorang baikk n boley bawak bergurauu. Akuu nak citaa pasal Fareez, Azib, Putri, Miraa, n Nad. errr nama sapa depan sapa belakang bukan penentu penting x penting korang. so xyahh nak bising-2. cam aku xtaww. bndaa kecik pon nak ajak gadoo. oke, starting ~~




Muhammad Fareez bin Mohd Ali. my best frenn, opppsss ! silapp, my Brotherr. aku abang dia, dia adik akuu. oke deal, perangaii dia neyy cam ngokngekk skit, ehh x, ngokngekk banyaak ! gila langsii. bajet-2 jee. pantang silapp sikit angkat tangan dekat akuu, dayus dohh. eh yeke ? ahh ! apaa ? mentang-2 diaa kuat, dia pikirr aku cuak ? goyangg ? cettt skitt jek laa rasaa tuh. x banyaakk pon. err x nafikan laa tetap adaa. HAHA selangsi-langsi dia pon, kitorang ada chemistryy. ada benda samaa yang kitorang minat, yang kitorangg sukaa.. sbub tuh leyy KawTim nan diaa. sekeras-keras diaa, diaa tetapp manusiaa yang ada haty n perasaan, ! jyeahh, xpayah gtaw laa. aku jek tawuu takat manaa keras dia tuh.. dia neyy mukaa agakk kacak arr, boleyy la jadi Idaman Malayaa.. x caya tengok sendirii . banyakk pengalaman pahit manis bersamaa. kuar jalan-2. lepakk, kacaw orang.. ayat awekk ? hmm xpernahh, usha awekk ! haaa , HAHA. hmm, prinsip diaa kuat beb, akuu respekk n salutee diaa tahapp cipan menggilaa ! Aku sayang dia la bhaii :)




Azib Anuar bin Abdul Aziz . okee adik keduaa, bhaha ! diaa neyy siot dohh, timee kenall, macam nerd, gilaa luros, pendiamm, pelajar harapan, skarangg. hmmmmmmmmm... bpak sakai bhaii. kerjaa kalaw x mengacaw orangg x sahh. nak tgok dia diam,timee diaa ngantok jee. haa. kalaw x harapann ar. bisingg jek kerjaa ! bhaha. mengacaw hobi diaa, menjadi Mat Kacaw cita-2 diaa. yeahh ! haha, sllu gak arr kuar nan diaa. g bazar Ramadhann. weee, belii bukuu. diaa neyy Hot bhaii, gilaa ramaii nak kan diaa. haha, tgok arr, dluw pendiamm, tetibaa memekak. x jadii perhatian.. Attraction beb.. haha tapi gila-2 diaa ney, pelajaran x abaii. diaa pentingkan studyy daripadaa budak-2 yang kacaw diaa tuh. respekk gilaa kot, Iman diaa kuat, kalaw akuu layan sjaa. mudah tergodaa. bhahah,, Dia kann, adee makwee. hihihi. untung la sapa dapat diaa. baek wey, Pemaluu. sweet kan ? tengok membee sapa. membe dia lagi sweet. HAHA.. Aku sayang dia la bhaii :)




Putri Shamsul Bariah binti Mohd Ramli. kami kongsi namaa abah. diaa ney, aku n fareez pernah nyatakan, One in A Million, pernahh tengokk gadis yangg gedikk menggilaa tahap orang gilaa dan buad sesuatu yang x dijangka oleh orang gilaa ? haa Putrii lah orangnyaa... haha, diaa neyy, emm perasann sukar ditafsirkan, timee dia heppy, diaa heppy. time diaa sedey, nampakk cam heppy jugakk. Perasaan gila law ! time nanges pon boley gelak-2 agg. Siot tol, kentall bhaii. akuu punyaa kagum dohh, diaa ney studyy oke. kalaw dia nakk, dia boley buat. tapi dia samaa cam akuu, Malass. Time examm, tengkukk sepanjang-panjang tengkukk, siot ushaa kertass fareez kat sebelahh, pastu Result dapat baekk, bajet-2. haii laa. sepakk jugak kangg. Haa "haii laaa" ituu ayat yang sllu dia ucap kalaw dia geramm nan orang, n kalaw dia nak stopkan akuu dari buad kacaw, dia akann sebot nama aku, "Nadzmii !". bagi kes-2 yangg lebih terokk, name penoh, "Muhammad Nadzmi !".. hahaha, n aku akan serta merta stop. Aku sayang diaa la bhaii :)




Nur Amira binti Hasbullah. bhahah. gilaa la budak neyy. daa la pendekk, ketod pulakk tuhh.. pastu asyik carikk gadohh. kang kena ketokk, makin pendek kang.. HAHAHA.. emm, ketod-2 dia pon, akuu pernah Cintakan dia. pernahh, diaa suwoh lupakan, aku ikot, dan berjayaa. hee, dengar tuh miraa. no point to worry-2 now. haha, diaa neyy pelajaran pon boley tahan jugakk. semangat gilaa punya kental ! tapii dia neyy manja doh, kuat merajok, mengadaa. aku masok kelas K2 dengann jiwaa yang ganas, rock, tapii kenal diaa, kawan rapat,, teros, jadii lelakii yang penoh kelembutan, kuat merajok n mengada jugakk. hahaha suma salahh diaa. aku x taww. diaa oke doh, time kaw bad mood, kelakuan dia boley buat kaw gelakk. haha. ada satu timee, hobi dia mengarah akuu g Topupkan. ngan akak diaa laa, balak akak diaa laa. aishh kaw ingat aku apa? bhaha nasib aku sayang. diaa ney pandaii belajar tapi x pandai mengajar. minx dia ajarkan , haram aku nak pahamm. aku senyum jek laa. jaga aty kan. HAHA. Aku sayang diaa la bhaii. :)




Nadhirah binti Mohd Haris. hmmmm,. Nad, xtaw nak citaa apaa. selain daripada seorangg gurl yangg mereng, xtentu arahh, sensitive, takot kucingg, sayang kengkawan, x boleyy bergadohh, kuat menangis.. aku xtahuu nak describe dia camnee. haha. diaa baikk wey, baikkk sangattt,  diaa sanggup mengaku kalah kalaw gadoh, even x bersalahh. da banyak kali, membe-2 jadikann dia sasaran pelepas kemarahan, tapi diaa masih carik kitorangg. kadang-2 aku rasaa nak nanges tengok diaa.. terharu beb, haha, diaa neyy ikott suasanaa sekeliling. membe-2 rajin belajar, dia rajinn. dia tengokk sorang mmbe malas jawab exam, time paper tidoo, dia pon stat berangann. haha sapa la membe dia tuh.. haa, point penting ! Takot Kucingg ! HAHA, gilaa laa, pergii medan, order makanan nan akuu, ada kucing laluu, macam histeria, orang sawaann kena rasuk hantuu pon kalah beb ! HAHA.. atoii, nad nadd. lucu laa dia. Aku sayang dia la bhai. :)


neh jek laa yang aku nak sampaikann, kalaw nak kan rintitan memori kami bersamaa, gilaa ! satu hari x cukop menaip. Aku sayang dorang n akan sentiasa sayangkann dorang. InsyaAllah.. aku abadikann Post neyy sebagai tanda kasihh dan penghargaan aku pada merekaa. x terhingga. buad selama-lamanyaa.
Pada kawan-2 : Aku mintak maaf atas segalanyaa. Halalkann segalanyaa. Lupakann yang burukk pasal aku, n abadikanlahh yang baikk. Aku x minx korang Ingat aku, Aku x minx korang Rindu akuu, Aku x minx korang Sayang akuu.. Tapi, Tolong Izinkan aku, ntok Ingat, Rindu and Sayangkan korangg. Tengs :') <3 <3

Friday, 2 December 2011

Betol Punyaa Perangaiii - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum. okehh, neh entri ketigaa sejak aku lahir, dan entri keduaa ntok ari ni ! akuu bosann so xdk bndaa, so kecohkan sjaaa laa blog akak aku ney . em, nak ceritaa serba skit perangai akuu. bukan apaa, aku adaa satu perangai doh kat fb , menyemak sttus orang ! n time tuh aku lupaa yang orang tuh x kenal aku langsung, even perangai aku dia xtaw. so kalaw aku menggilaa, buat2 gila laa kiranyaa, dia akan ingt aku betol2 gilaa. padahal bergurau jek pon.. ada yang kadang2 maraa n terasa nan gurauan aku, yelaa dorang x kenal aku so xtahuu laa aku ney cmne an, n aku pulakk akan balas balik kemarahan tuh ! haa, mau tidakk mud oke, dan2 kena soung. aku terpikir, apaa guna kawan fb yang ramai2 tuh kalaw x boleyy nak kenal2, x boleyy nak gurau2 ? pelikk an, xkan stiap cmment harus disertakan nan biodata sendirii ? makk oi, nak jelajah sorang2 punyaa cmment, mmg ke malamm la doe.. tapi pada aku , yang perlu kita tahu, juz PERANGAI ~ :)


okeh, meh kenal2. first sekali, perangai aku mehh. akuu seorang yangg gilaa, kaki semak wall orang, agak mesraa, cepat terasaa, cepat Panas (marah) n cepatt jugaa Sejukkk (x kesah la pujok x pujok).. em ag kuat membahan. kadang2 xdk niat nak mengata, kadang2 kata2 aku buadd orang maraa, sedangkan aku agakk dorang akan mara2 gurau jekk. salaa paham la tuh an. hmm aku neyy kuat jealous jugakk leww.. eheh , x boleyy tgok orang tersayang nan orang laen, ad bndaa panaskan aty akuu. setan la tuh , Auzubillah ! okee, lagii perangai, apaaa ek, emmmm, eeerrrr, haa ! mud aku bergantong padaa mud kawan2. dorang oke, aku pon okee. dorang lahanat, emm aku okee jugak, tpi terasa bahang2 skitt. ahaa ! tuh jek laa perangai akuu yang boleyy diListkann for now.. juz nakk korang tahu, yang bacaa sahjaa laa, kalaw x bacaa aku x kesahh n jangan salahkan aku pulakk besok lusaa. , k ^.^


#act, aku bukan sellu sgt post2 mengarot kat blog ney, da keadaan membosankan n aku xdk mud, so luahan perasaan sat.

haa, aku juga sukaa snapping, ney pon perangai gak ney, Betol Punya Perangaii :D

Kisahh Gadiss Maniss - by Reiz (Blogger Sewa)

Assalammualaikum, heyy sumaa. arini teringin nak berkongsii kisahh seseorang dalam hidup akuu. tup2, pengaraah filem baca blog neyy, dia bikin filem, aku yangg naekk ye dakk ? haha. okee, orang ney sangat, sangat, sangatt bermaknaa buat akuu ! 3x sangatt tuh cumaa gambaran je , act aku x dapatt n xkan dapatt nak gambarrkan betapaa banyakk dia bermaknaa buat aku ! >.< (nahh mukaa terann, nampakk x kesungguhan tuh).. okee kisahh bermulaa ~~


NUR FATIN BINTI NORDIN, empunyaa nama.panggil dia Fify shajaa. sedapp an, dengar namaa pon da meremang bulu romaa. haaa ! mmg diaa ney hantu skitt.. cam jerangkung daa. diaa x pilih waktu nak kuar kacaww orang. ikot sukaa dia je, asal x dosaa. taww apa hobi dia, Menghantui Palotak Aku.. hee ~ aku sllu pikirkan diaa. diaa sentiasaa ada dalam haty neyy. budakk penang neyy, anak mamii cek oii.. telan nasi kandaqq noo hari2.. kot kari kepala ikann tuh diaa punyaa desert hang taww. haa. diaa ney cumey sangat. padaa aku, mukaa diaa tuh kalaw ada depan aku, aku ramas jee ! akuu cubitt pp diaa, tarikk hidungg diaa ! wahhh geramm da aku neyy. haha tapi masalh sikit beb, diaa ney manjaa ar, kuat nanges. asyik2 nanges, asyik2 nanges, haihhh sepakk kang tawu laa.. pikirr sayang jek neyy.. ^.^


hmm, baruu2 neyy, akuu mara dia. ntah la. benda kecik, tapi aku emo. aku sayang dia, kadang2 aku marah tengok diaa rapat nan orang laen. opps ! stop, ini bukan cinta. diaa hanya KAWAN aku, ehh salaa lagi. bukan kawan, emmm ntahh aku xtahuu nak cakap camne, diaa beradaa pada satu tahap yang x sesuai aku gelarkann kawan, kasihh aku padaa dia banyakk sangat, tapi aku x cintakan diaa. emm ntah. korang paham2 sendirii ar, kalaw tawu, gtaw akuu. haa katne tadi, aku maraa dia ek ? em yelaa. diaa balek2 sebot REY, REY (adikk aku) , jelez laa beb, aku kenal diaa dluw, tapi diaa sayang REY tuhh lebey. yelaa, REY kan baekk, selalu buadd dia hepy, buad dia gelakk, x pernah sakitkan haty diaa. aku ? hmm banyakk, kaw kiraa jari tangan kaw, bape ? 10 kan, jari kaki, 10 gak kan ? cmpur dua2 ? 20 ekk ? haa kaw kalii nan jari jiran2 umahh kaw, belum tentuu terhitung kesalahan aku kat fify.. seyez cakap. banyakk sangat. pikiran2 neyy yang sllu buad aku cemburuu n marah bilaa dia sebot sal REY, mauu tidakk, takott kehilangan diaa beb, diaa lahh satu2nyaa Fify yang aku kenal. manaa ada kawan lain lagi nama tuh. eh2 terberlawakk sat. xpaa. 


haa, amcam ? masalah kecik jek kann ? da jadi besar beb, sumaa sebub keegoan aku jgakk. akuu terlalu tamakkan kasih dia, aku terlaluu sayangkan diaa sampaikan aku melukai diaa. dia nanges tadi bro, haa sebak dada bak hang. aku teros bagi REY cakapp. minx dia pujokkan, hatyy aku , ntahh laa. separuh rasaa ego xmaw tnjok yangg aku rasa bersalah wat diaa camtuh, separuh lagi da menangis2 daa dengar suaraa diaa cam teresak-esak tuhh.. ase salah sangatt. aku post blog neyy pon supaya dia bacaa, pahamii haty aku ney, betapa AKU SAYANGKAN DIAA ! :'(


#oklah kesiann, cett sekiann. fy, iLoveU <3 < 3


nahh, buah aty aku, comeyy an ? tgok sapaa kawan dia :D

Thursday, 20 October 2011

KISAH AKU...

Assalammualaikum ~

okee, first thing, aku adik kepada tuan punyee blog nehh oke, kenal aq sbgi REIZ sajee.. x sgkaa aq akan wat post kat blog camnehh, biasanyee bace blog orang jee. tapi x salahh kan aq nak wat , mengisi masaa lapang ann, duduk2 kat umah neh pon, haram nak bce bukuu, namee jee SPM CANDIDATE..  alahhh, spm jek pon, apalahh sgt.. ~ HAHA

emm, tujuan wat post nehh, nak storyy skit sal idopp aq, yang sudi nak bace uh. silakann, bace lahh.. :) yang xnak uhh, hmmm G MAMPOS LAAA ! ADA AQ KESAHH ! ~~ ehemm2 oke, balik pade tujuan tdii, orang katee luka di aty neh jgn disimpan, luahkann. yelaa, luka kat badan, ade yg sembuh ade yg jadi parut. sme cm luka kt dlm neh, yg semboh so k la ann, yg jadi parut uhh, x haruuu .. sakit beb, time die darah balikk, perghhh nauzubillah.. sakit diiee ! jgn disebot. hanya ALLAH yang mengetahuii. so dari simpann, bek post kat blog, ringan sikit beban di aty. x gituuu ? oke stat.

emmm, errr.. nak cite pe nehh ekk ? tadii banyak benda aq nakk tulis, dan2 lakk lupaa. xpe arr, anggap ar post nehh juz salam perkenalan dari aq.. tgk laa, besok2 aty tgah patah, aq post kaw2 punyaa ! tataaa..~








Saturday, 20 August 2011

Alkisah Baru

Assalamualaikum..

 Adehh lama giler rasa kan tak update blog nie. Kalau blog nie ada feeling confirm merajuk dengan aku nie. Kan blog kan~ Tak sah lah kalau tak melalut kan. Haiishh~ Kita busy la awak sebab tuh kita tak boleh update awak. So bila mood dah sampai nie memang 1001 lah benda nak cerita kan. Mai sini bukak mata lebar lebar perhatikan satu satu ayat chek nak tulih nie. Wahhh tetiba je kan. Ni nak cerita pasai ape chek dah lama tak update blog:

Firstly, untuk pengetahuan awak awak semua saya sekarang dah bekerjaya. Auuwww blushing* padahal takde kaitan pun kan. Macam ala ala praktikal jugak lah 6 bulan je. Keje pun ok bahagian HR so memang related lah dengan ape yang aku study. Tapi syukur lah at least ada jugak duit masuk kan and masa pun terisi jugak lah. Nak tau kat mane. Kat HSBC masjid jamek. HQ dia la tu. Kelasss kauuu~ Then memang takde masa lah kan nak online pe semua sebab kat tempat keje daku pun bukannya boleh online. 

Second, disebabkan gangguan yang sedari dulu mematahkan mood aku. Biasalah broadband nie pun lagaknya macam orang jugak. Adakala up and adakala down. Haishhh ape pon tak boleh. So bila mood kita datang dengan idea yang mencurah curah boleh pulak dia buat hal. Then bila mood tengah down laju pulak dia mengalahkan ERL kan. So memang takde jodoh lah. BHAHA *tetiba

Rasanya sempat lagi kot nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada umat Islam di seluruh dunia. Tinggal seminggu je lagi nak puasa kan. Puasa tahun nie tak rasa pun tau tau nak habis je. And bersyukur sangat sebab puasa tahun ni aku kembali seperti aku yang dulu. Takde benda nak sedih sedih nie. Dah penat u all. Cukup lah kalau diikutkan nak jadi macam budak budak balik takde pening pening kepala nak pikir 1001 benda walaupun yang hal remeh temeh. HAHA. -.-



Muka riang ria di satu pagi nak pergi keje. -.-

p/s: Mood puasa pun dah okay. Takde dah trauma trauma macam tahun lepas. Dah boleh makan banyak banyak berbanding two last year yang berbuka pun kekadang minum air je. Frust punya pasal kan. Ecehh mintak simpati lah konon. It is because of someone. Sincerely, he's the one of the best thing that happened in my life. xoxo.



Saturday, 2 July 2011

SEKALI LAGI | Cinta itu milik kita


Assalamualaikum..
Alhamdulillah sebab masih merasa HARI INI :). Terasa diri dah semakin tua. Padahal umur baru 22 tapi orang dok sibuk tanya bila lagi (kawin). Bila ape lagi makcik makcik oooiii.. Kalau ada nanti saya jemput la yee.. Tau korang nak makan free kan. HAHA.


Moh kita flashback~





Bahagia kan senyuman tu. Konon la kan. Entri kali ni bukan nak cerita tentang filem lakonan Shaheizy Sam dengan Lisa Surihani yang akan ditayangkan hari ini. Tapi cerita tentang KISAH AKU. Macam yang aku cerita dulu tarikh 30 JUN aka sempena birthday aku sendiri aku telah ditakdirkan untuk berkenalan dengan seseorang yang telah menjadi PEMILIK HATI aku sekarang nie. HEH. Kalau lupa tekan lah SINI :)



Jeng jeng jeng dipersilakan my Mr M aka cinta hati saya. Ehem ehem comelkan ;). Awak, awak ingat lagi tak tarikh nie. Tiba tiba awak mesej saya kan. Tapi kan sebenarnya saya dah dapat agak awak siapa. Lepas tu saya terus call awak (sebab dapat call free. NGEH). Saya pun tak sangka boleh terus call awak camtu. Saya terus tanya awak macam macam kan. Dalam hati geram giler sebab orang main bagi je nombor saya. Memang pantang bagi saya. Segala yang berlaku ada hikmah kan. Mulai dari hari tu kita terus contact kan awak. Saya pun tak tau kenapa saya terus contact awak sedangkan saya ada seseorang waktu tu. Kawan kawan saya pun marah saya sebab contact dengan awak. Tapi saya senyum je. Saya cakap jangan risau kita kawan je. Lagipun saya anggap awak abang saya waktu tu and mungkin jugak awak anggap saya sekadar adik je :)). Last last awak memang betol ‘abang’ saya kan. NGEH NGEH. Waktu tu boleh kata tiap tiap hari kita contact kan tapi tak penah jumpa lagi. Saya rasa happy sangat sebab pada 3O JUN la bermula segala bagi kita :). Memang manis sangat waktu tu kan awak.

"Thanks awak sebab hadir dalam hidup saya sekarang. Thanks jugak to Nazrul Azizam aka Bear sebab bagi nombor aku walaupun aku tak rela. HEH."      
p/s: Ikutkan perancangan nak post tepat pada tarikh nie iaitu 30 Jun. Tapi semua salah broadband nie. Tapi fikir fikir balik "KITA HANYA MERANCANG TUHAN YANG TENTUKAN. MESTI ADA HIKMAH" :) 

Wednesday, 29 June 2011

Berjalan merewang | Girls only

Assalamualaikum


Huargggh (bunyi menguap). Hisy hisy anak dara apa nie. Kalau mak mentua lalu confirm tak mengaku menantu nie. HEH. Ok berbalik ke tajuk entri macam best kan. Citernya dah lama tapi baru update hari nie. Ape kes. 



Semalam aku diajak oleh teman teman aku Fuza dan Ruhana pergi ke CM. So dengan excited ni cari baju cantik cantik nak pakai. Al maklum lah kalau keluar dengan diorang nie CONFIRM ada sesi fotografi. Time tu macam macam posing ada. NGEH. Pagi tu aku dan Fuza gerak dulu pergi kolej sebab ada benda nak settle. Benda ape biarlah rahsia kan. MUAHAHA. Then kitorang lepak dulu kat sana sementara tunggu Ruhana nak masak dulu katanya. Masak ape pun aku taktau. Lain kali bawak lah bekal untuk kitorang. Bajet sikit duit. BHAHAHA. Sementara tunggu kat kolej tu kitorang amik lah kesempatan online bagai dulu.




Sebelum apa apa pun harus lah diisi perut dulu. XD


Muka masing masing khusyuk bila dapat makan. Memang makan tak hengat punya. 


Nie lah azie. Eh eh aku lah kan. Owner for this blog. :))


Bergosip. Apa ponn tak boleh!


Lakonan di depan CM. Haha. 


Cadangnya nak jadi guard kat sini tapi tak qualified sebab perempuan. HAHA. 

Thursday, 23 June 2011

2 hari yang amazing | Kisah kau dan aku

Assalamualaikum..

Ehem ehem.. kalau orang tanya hari nie sape yang paling happy aku akan jawab AKU lah orangnya.  Sebab ape? Meh rapat rapat chek nak habaq mai. Hari nie chek nak habaq panjang lebar pasai chek dah lama tak update blog. Rindu pun meluap luap. Sebabnya aku hadapi 2 hari yang soooo amazing (soooo menunjukkan aku over happy dengan keadaan tu).  Tapi nie bukan lah hari pertunangan or wedding aku.  Yang tu of course lah sangat sangat happy kan. Tapi yang nie 2 hari yang aku tak pernah alami dengan orang lain. Even sebelum nie pun. Habiskan masa bersama my Mr M aka cinta hati aku tanpa gangguan. HEH. Gedik kan kau azie tu pun nak citer. Heh ade aku kisah? Ni coretan hidup gua lah. Ape yang jadi dalam hidup aku takde kaitan dengan orang lain. Wahh kasar ayat kau. Eh xde lah awak awak semua ni kan coretan hidup saya. Mestilah saya tulis pasal hidup saya. Kan kan kan. Kalau tak takde lah saya tulis coretan hidup saya kan awak awak semua. >.<. Ok sambung balik citer. Of course lah best giler dapat spend time with orang yang kita sayang kan.  Aku dan Mr m hang out together,  go for movies, bowling, makan takyah cakap lah kan tu memaang agenda WAJIB.  Sebab tu orang tengok aku sekarang nie senang hati. YES I ADMIT IT. Memang aku happy giler bila dengan insan yang aku gelarkan Mr M nie. He treat me like no one else do before.  Dengan dia lah aku merasa tengok wayang, dengan dia lah aku merasa berjalan jalan like the other couples do.  So tak salah aku jadikan dia PEMILIK HATI aku. Sebab dari awal kenal sampai lah sekarang layanan dia tak pernah berubah. And moga moga untuk selamanya kalau ditakdirkan ada jodoh.

To awak, thanks because treat me like this. Saya hargai sangat sangat ape yang awak buat dalam hidup saya. Walaupun macam macam kerenah saya buat tapi awak tetap sabar. Awak selalu adakan masa untuk saya. Kalau kita keluar awak tak pernah biarkan saya balik dengan perut kosong kan. Ape yang saya nak makan mesti awak bawak. (Bila fikir balik semua tu air mata saya bergenang. Bukan sebab sedih tapi TERHARU). Awak bagi saya rasa kebahagiaan yang tak pernah saya rasa sebelum nie. Macam yang saya cakap awak layan saya yang orang lain tak pernah buat sebelum nie. I really appreciate it.

p/s : Thanks awak bawak saya tengok citer KL Gangster walaupun dah lama citer tu keluar. Memang best sangat sangat. And thanks jugak bawak saya jalan jalan ‘tempat kita’ walaupun tak turun kan. :)

Saturday, 18 June 2011

Bila diva remaja mula melangkah | KL Series

Assalamualaikum

Wow tajuk entri mesti kasi meletop kan. Baru orang terangsang nak baca. Wah meletops lagi ayat kau nok.. Dah lah tak payah nak ceghita banyak. Kasi gegar mata kalian. MUAHAHA.







Sebelum ape ape harus lah mengisi perut. Baru ada tenaga nak merantau. NGEH NGEH. Selera kami memang sama. :D


Fuza kawan baik aku yang TERSANGAT BAIK dalam hidup aku. Sape pandang sure CAIR punya. KEHKEHKEH.


Bukan harus lagi tapi WAJIB la bergambar kan. 




HEHE nie bukan sesi membeli baju pengantin tau. Sebenarnya aku nie giler PURPLE. So kalau aku nampak someting color purple aku akan jadi excited. Tambahan pulak nampak baju pengantin warna idaman aku. :))


Dengan kawan baik aku jugak Ruhana. Setelah penat berjalan kitorang berhenti kat Each a Cup. Sedap beb ice blended kat sini. Kawan aku Fuza yang introduce kan. Lama lama aku pun jadi KETAGIH. XD


Mesti pelik kan keluar gegar KL pakai shawls tiba tiba transform tudung. Actually dah balik rumah tapi tiba tiba ada panggilan meminta aku menjemput ibunda pulang dari tempat kerja. 

p/s: Akibat terlampau excited hang out tak hengat dunia memang kaki aku jammed malam tu. Nak turun dapur pun alahai 'takde ke remote bila kita picit air tu datang' HAHAHA.

Thursday, 16 June 2011

Syukur Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Ehem ehem. Tetiba je kan. Kali nie aku nak bersyukur kepada Allah SWT kerana aku masih lagi diberi kesempatan untuk melakukan amal. Kerana aku masih dikurniakan kesihatan tubuh badan. Kerana aku masih dikurniakan rezeki yang halal. Kerana aku masih ada orang sekeliling yang SAYANG kat aku. Ngeh. Kerana aku sempat menghabiskan Diploma aku. And kerana aku dapat keputusan yang memberangsangkan. Alhamdulillah.. sekurangnya aku berbangga apa yang aku buat selama ni dapat hasil yang berbaloi. Walaupun aku selalu keluar pagi balik malam. Ada suara mengeluh bagai semua. Tapi Alhamdulillah ni lah hasilnya. :))



With lecturer aku yang funny giler. Memang pecah perut bila lepak dengan dia.


Muka bersyukur dapat result. Alhamdulillah berbaloi jugak ape yang aku buat selama ni. :))

p/s: Balik dengan Mr M. Memang rindu sangat kat awak. Tak sabar nak tunggu konvo pulak. Meeoowww.

Tuesday, 7 June 2011

Bila budak chokia masuk tempat loaded

Assalamualaikum
Tak jawab dosyyyaaa (dosa). Ala dah lama tak menulis gedik lah nak pelat bagai semua. Disebabkan broadband kat ghumah (rumah) laju mengalahkan ERL so tak boleh nak berblogging online semua. Tak payah pening kepala sangat lah. Tu maksudnya broadband aku buat hal. Geram je baru ada mood nak tulis. Lama tersimpan dalam draft sebab takleh nak update. APA PON TAK BOLEH~~

Ok lupakan kisah broadband tu. Ha mai mai rapat rapat semua entri kali ni berkisarkan bila orang KL chokia masuk tempat loaded. Tajuk nie adik kesayangan yang bagi. The only one i had. Berbalik ke entri tempat ni memang gah lah kan. Sepanjang umur saya menjelang 22 tahun nie aku tak pernah jejakkan kaki ke The Curve atau IKEA atau setempat dengannya. Hebat kan saya. Kalau sedara dari jauh tiba tiba suruh aku tunjuk tempat tu memang FAIL. Tak faham lagi. GAGAL. Memang tak layak dok KL lah kau. Mula mula tu memang sesat bagai lah. Setelah menghadapi dengan penuh kesabaran akhirnya sampai tempat dituju. Yeayyyy~ Sebab aku dah lapar waktu tu. Tapi terpaksa tahan lagi sebab abah dengan ibu tak bagi. Dorang suruh jalan dulu nak tengok perabot kat IKEA. Muka memang tegang lah pada mulanya. Tapi lepas tu dah ok dah :). Mengada ngada kan! Dorang jalan tapi aku dengan adik buat hal sendiri. Rasa macam dalam rumah sendiri. Dasar orang KL chokia. Memang excited lebih. Then lepas takde ape yang menarik masa yang ditunggu tunggu. MAKAN. Memang rasa nak order semua lah kan lapar lapar camtu. Then baru lah pergi jalan kat The Curve. Jalan jan kat situ memang best lah rasa macam loaded je walaupun dalam purse duit tak seberapa. MUAHAHAHAHA. Tapi sebab jalan dengan parents kan so save lah duit sendiri. Kalau tak even nak makan pun terkial kial lah nak keluar duit sendiri.

 

Dalam kereta sempat lagi lah kan. :))


Bila tak dapat nak makan camni lah jadinya.


Takde sape dapat pertikaikan kami bukan ADIK BERADIK. xoxo.





Bila keBENGONGan melanda kami.

p/s : Terpaksa online atau berblogging kat kolej sebab broadband TAKDE mood. xoxo.

Friday, 3 June 2011

Aset kesayangan hamba

Assalamualaikum

Pagi pagi Jumaat nie harus lah mulakan dengan senyuman. Pagi sangat lah kau azie kan. HEH. Ye lah kan Jumaat kan penghulu segala hari :)). Ape ape kebaikan yang kita buat hari Jumaat nie akan dapat PAHALA. Cukup lah tazkirah hari ini. NGEH NGEH.  So entri kali nie tak pendek dan tak panjang jugak. Yang sedang sedang saja. Hari nie ambo nak citer tentang aset aset kesayangan PERLU ado dalam hidup hamba nie. Kalau tak boleh sasau hamba dibuatnya. Sasasaaaauuuuu.. Sah ko dah sasau azie.


Yang pertama dipersilakan bantal yang sering aku bawak tidor aka bantal bucuk la kan. NGEH. Ada sekali tu abah aku cakap nak buang dah bantal nie. Memang berubah lah muka aku kan. Memang sampai kawin lah aku akan bawak bantal ni. HAHA. Nasib awak laaa..(Abaikan katil yang bersepah tu ye. Pasai tu la chek selalu kena marah dengan ibu chek. Kalau mak mertua tengok memang kena reject lah kan. MUAHAHAHA)


Yang kedua dipersilakan teddy bear kesayangan aku nie. Pemberian my Mr M pada 1 Sept 2010. Memang mula mula segan lah kan tapi dalam hati memang nak. HEH. So teddy nie jadilah KESAYANGAN aku termasuk tuan yang bagi nie. >.<


Yang ketiga dipersilakan henfon aku. Henfon ni first aku beli pakai duit sendiri. Memang lah bukan full kan tapi ada jugak lah kan. Memang aku sayang henfon nie dari aku beli 2007 time raya. Excited dapat duit raya kan terus beli henfon. NGEH. Ada lagi kat aku sampai sekarang nie. Sayang nak jual kat orang walaupun ada yang nak.


Yang keempat dipersilakan henfon baru aka henfon idaman aku. Henfon nie ibu kesayangan yang belikan. THANKS IBU. AKAK SAYANG IBU. :))


Yang kelima dipersilakan takyah cakap pun dah tau kan. mesti pelik kan selipar yang dah buruk nie masuk dalam kategori aset kesayangan aku. Nak tau sebab ape? Bukak mata luas luas ye.. Selipar nie dibeli oleh my sweetheart aka cinta hati aka Mr M. Memang lah murah kan tapi value dia tinggi dalam hidup aku. Walaupun dah takleh pakai aku still simpan selipar nie. Nampak kan betapa aku SAYANG sangat kat ia. NGEH NGEH.


Yang keenam dipersilakan koleksi novel novel aku. Aku memang minat membaca tambah tambah dapat novel baru. Panggil lah 10-20 kali pun mata aku takkan berganjak dari novel tu. Sebenarnya ni baru sebahagian nak tunjuk semua nanti cakap aku show off pulak. Apa pon tak boleh. -.- So ada sape sape baik hati nak bagi aku novel buat koleksi? MIAHAHAHA.



And yang last nie aset jugak lah kan. Muka itu aset aku. Sebab muka lah orang terpikat kat kita. HAHAHA. Actually aku nak tunjuk nie lah muka aku kalau nak mintak sesuatu kat orang. Nak cakap segan kan so buat lah muka nanti orang tanya baru lah ringan mulut nak jawab. NGEH NGEH. >.<

p/s : Bersyukur dapat sahabat yang memahami sebab pinjam kan daku novel. Terisi masa weekend aku. Yeay~~ (^_^) 

Wednesday, 1 June 2011

Sebab kenapa tak suka duduk rumah

Assalamualaikum


Gian nak menaip ni. Nak mesej taktau nak mesej sape hikhik. Padahal kau nak jimat kredit. So kat sini la nak luahkan segalanya. PEACE. Tengah tengah baring tadi zupppp(sound) tiba tiba rasa na menaip pulak. Tambah tambah dapat idea nak tulis entri nie. Macam best kan. Selalunya orang nak duduk rumah boleh relax rehatkan badan yang penat bekerja tak henti henti ni kau pulak tak suka duduk rumah memang pelik sangat kau azie. Fuhhh! penat cakap pun tak henti henti nie. 


Sebab pertama daku tak suka duduk rumah BORING. Ha saje caps lock biar terang sikit korang nampak kan. HAHA. Mungkin aku dah terbiasa keluar rumah time study. Kadang kadang pergi pagi balik dah malam. Bunyik macam bizi(busy) kan awak awak semua. Tapi tu lah perjalanan hidup saya. So kerana keterbiasaan itu bila dok kat rumah ni rasa macam panas badan je. Macam cacing kepanasan tau tak awak. Pastu rasa macam takde ke orang nak ajak aku kuar. Selalunya yang jadi mangsa aku of course la kawan baik aku Fuzah and my sweetheart Mr M. Grrr bosan tau tak!!!! 


Yang kedua bila dah dok rumah je tak watpe mula lah kan mata pun MENGANTUK je. Tambah pulak tv asyik tayang citer yang sama je. Hisy takde citer baru ke. Nak citer baru kau buat sendiri la azie. NGEH. Macam tu lah aku kalau dok rumah sampai time makan laju je lah tuju dapur kan bila perut dah kenyang mula lah mata pun macam tak ikhlas je nak bukak. Nak nak dengan cuaca yang mendung je. Tak payah ambik masa lama genap seminggu jumpa orang mula lah cakap 'Wah hati senang sekarang ek'. Adoi!!



Ni lah muka orang yang tak dapat keluar. Tolong lah sape sape ajak aku keluar. :D

Monday, 30 May 2011

Bila virus menyerang

Assalamualaikum


Ha rindu betol jari teman ni nak menaip. Ate kome pun rindu teman ke. Adess sejak bila ko loghat peghak (perak) ni azie.. Ok sudah. Kehilangan saya kali nie bukan bawak diri, bukan putus asa tapi kureng (kurang) sihat je. Sah gedik la kau ngada ngada kan ngadu kat orang. HEH. Mungkin musim lah kan.. Bukan musim durian tau. Kalau musim tu semua dah pergi berkerumun dekat tepi tepi jalan. Kenape tepi jalan bukan tengah ke. Yelah kalau tengah dah tentu lah korang tak makan durian. Entah entah nak makan pun kena orang suap. Nauzubillah. Adoi jauh tersimpang dah ni. Patah balik. Sekarang nie memang la suara pun macam ada takda. Hingus pun meleleh leleh. HAHA. Ok lah dari kau membebel tak tentu pasal baik la kau stop. NGEH.


Sakit sakit pun selera makan tetap ado. Kau ado? HAHA. Ibu tersayang belikan untuk anak perempuan tunggal dia. Bangga u XD. Asalnya aku punya kek je nak suh tulis nama tapi orang tu tulis semua sekali. Janji masuk perut. HAHA. 

p/s: Bila sakit nie mood nak menulis pun kureng. Harap maaf ye kalau ada cacat cela. Akan cuba cari balik mood tu. xoxo. *Mr M pun tak berapa sihat. Gigi sakit. Sabar ye awak mungkin ni dugaan untuk kita. Cewahhh... 

Friday, 27 May 2011

Finally..

Assalamualaikum


Hari ni lambat sikit. Da nak masuk hari baru baru terkial kial nak update entri hari nie. Jadi adik adik abang abang akak tak nak cakap banyak sebab nanti akak dicop membebel. Mari mari rapat rapat telinga akak nak nak bagitau yang finally akak DAPAT JUMPA MR M walaupun sekejap. :)) Sempat jugak la pergi makan. Suap suap lagi u alls. Sakit hati je baca kan. Ingat kenape ye tak. Takpe la yang penting akak hepi nokkk. Kau ado?? HAHA. Agak langsi kan. Satu yang aku respect dalam diri Mr M dia usaha jugak nak jumpa walaupun ada hal melainkan hal yang penting sangat. Dalam diam aku terharu. Sobs sobs. 


Muka nak mintak macam macam. Boleh bagi ke? HAHA

p/s: Entri yang macam tak ikhlas nak tulis sebab mata dan jari dah penat. Buat ape ntah kau ni azie. NGEK. 

Monday, 23 May 2011

Natural atau buat-buat?

Assalamualaikum


Malam ni aku kurang sihat. Kepala pening pening so tanda tanda nak demam semakin menghampiri. So kalau ada ayat yang merapu meraban tunggang terbalik tu harap maap la ye! :) Natural?? Buat buat?? Apekah itu? Ok semua pelan pelan (perlahan-perlahan) ye akak nak citer la ni. Entri kali ni berkenaan dengan sikap aku bila tak sihat atau kata lainnya sakit la kan. Kalau dah tak sihat apa lagi kan. HEH. Kalau aku tak sihat aku mesti perlukan seseorang tak kira la family, kawan or insan tersayang (ehem ehem) . Sebab bila aku sakit ni memang aku lemah sangat sangat (mane ade orang sakit lincah lak kan). Tapi orang lain aku tak tau la sebab entri ni pun memang pasal aku. HAHA. So makan pun nak bersuap kalau boleh mandi pun nak mandikan. (Auwww) Eh tak la setakat ni sendiri buat la tak tau bila dah ber'husband nanti (Oh My God ! ). La dah kawin memang takde rahsia la kan. Oppss patah balik ke entri. Lagi satu sikap aku time sakit ni memang manja giler aka suka merengek rengek. Ala macam budak budak bila die nak gula gula tapi mak dia tak kasi sebab budak tu sakit gigi. Memang dia nak sangat la kan. So macam tu la dengan aku. Actually sikap ni aku baru sedar tadi (selama hidup 22 tahun ni) sebab Mr M mula bersuara jangan buat dia serba salah bila aku mintak dia datang jaga aku. Fikir fikir balik keterlaluan sangat aku ni. Gedik la kau ingat husband kau ke azie oiii !! Ni lah sikap yang aku nampak dalam diri aku. Kalau boleh memang tak nak la kan sebab macam susahkan orang. Tapi ni lah sikap aku bukan sengaja buat buat. Kalau tak tahan dengan aku memang kena tinggal la kau azie. xoxo.



Bila hati girang terjadi la raut muka ni. HAHA. Show off muka orang yang tengah bahagia sakan. Gedik kau azie!


p/s: Hidup ni perlu diselang selikan dengan manja sikit, happy sikit, moody sikit, merajuk sikit baru la meriah. Boleh ke macam tu? XD (Kesian Mr M. Sori awak takde niat nak buat awak macam tu. Tapi awak paham saya kan. Tu yang buat makin sayang. Bestnya statement kau azie :DD )

Sunday, 22 May 2011

Majlis Aqiqah

Assalamualaikum


Malam malam ni taknak la entri jiwang jiwang. Malam ni je malam esok sambung balik. HAHA. Mesti pelik kan dengan tajuk entri kali nie. Nak cakap azie punya kawin pun belum lagi. Baru bercintan cintun. Kalau abang azie punya pun bukan sebab siblings azie memang sorang pun belum kawin. Musykil kan. Tambah musykil bila bahasakan diri azie. Konon konon manja la tu. Eeee GELI tau! Kembali normal ye. Actually entri nie pasal jiran sebelah rumah aku. Baru tepuk dada tanda LEGA kan. HEH. Memang best kan kalau sambut orang baru dalam keluarga kita. Tambah tambah kalau zuriat kita sendiri. Macam biasa lah mesti ada majlis aqiqah atau majlis cukur jambul. Majlis nie memang biasa la dalam masyarakat kita seperti sunnah Rasulullah s.a.w. Dulu memang tak paham la sampai dalam hati marah 'eh tak cantik la potong rambut baby tu camtu'. Tapi dalam hati je la kan. Nak cakap kuat kuat kang rumah orang. Malu lak parents aku nanti. hikhik. Tapi yang aku tau kalau orang buat majlis ni mesti nak tumbangkan seekor kambing kan. Tambah tambah bila dia panggang. Makan pulak dengan black pepper. Perghh memang kecur air liur la sape yang tengok. XD. Cakap banyak pun tak guna kan. Tunggu lah bila korang buat majlis tu sendiri. Papepun jangan lah lupa jemput aku ye! :D


p/s: Mengalami masalah teknikal untuk mengupload foto. Takleh lah nak bagi korang meleleh air liur hingus bagai. Dasar niat tak murni. HEH. Tak sabar nak tunggu dapat buat majlis tu sendiri. *Auwww XD

Saturday, 21 May 2011

Bila hati dah rindu

Assalamualaikum


Hujan malam malam nie memang best kalau disajikan dengan entri jiwang. Hisy takde kaitan la azie. Malam nie izinkan saya menggedik ye abang abang kakak kakak. HEHE. Situasi begini selalunya terjadi pada orang yang mabuk. Bukan mabuk orang minum arak tu tau. DOSA. Ni mabuk yang berlaku pada orang yang bercintan cintun. MABUK CINTA. >.< Entri malam ni memang berkenaan Cik Azie. Eh saya lah kan. Ditujukan rindu ini untuk siapa? Siapa lagi kalau bukan buah hati pengarang jantung saya. My beloved Mr M. NGEH NGEH. Memang agak lama aku tak spend time dengan dia. (Berapa lama tu tak pasti lah. hehe) Bukan sengaja atau memang tak nak jumpa. Tapi kesibukan membataskan segalanya. Wah class ayat kau azie.. Tambah tambah sekarang nie aku terpaksa ambil alih peranan abang aku so memang susah la kan. Tapi mujurlah dia faham walaupun kerap kali jugak ajak keluar ape semua. Thanks awak, saya janji akan ada masa untuk awak ye. *Auwww :)



Bear nie lah pengubat sedikit rindu aku pada Mr M. Pemberian Mr M 1 September 2010 bulan puasa. Wah ingat lagi :).. Bila rindu dia aku peluk bear nie. Boleh ke macam tu. >.<

p/s: Biarlah masa menentukan.(Ayat redha) XD

Thursday, 19 May 2011

Tweet tweet

Assalamualaikum


Malam ni hujan lagi. Kilat sabung menyabung tadi buat aku postpone untuk menge-post entri. Sebab aku takut kilat. Tambah tambah kalau aku dok sorang. Walaupun siang tapi bila gelap nak hujan tu macam gelap lain macam je aku da mula takut. *tau takut kan kau azie. Ok sambung. Entri malam nie aku nak citer tentang salah satu website atau laman sesawang yang dikenali sebagai Twitter. Ala famous nya lebih kurang cam fesbok atau facebook atau fb. Dulu ada myspace, friendster, tagged bagai kan. Tapi tu zaman budak boleh la ada semua tu. Cehh pandai lak kau tentukan azie. Citernye cenggini.. Bukan complicated sangat pun tapi aku yang menyebabkan ianya begitu complicate. HEH. Sampai skang taktau camne fungsinya twitter. Tu lah kau orang ada Twitter kau pun sibuk la nak gak. Lepas tu menggagau nak tweet tweet bagai. So conclusionnya kalau ada sape yang baik hati tolong terangkan apekah fungsinya tweet tweet twitter. (Sama ke dengan bila kita main kejar kejar then kita tweet sambil merapatkan semua jari) *Bingung seketika di malam hari.



Muka untuk mendapatkan simpati. Macam nak mintak penampar pun ada kan. Tapi siapakan gerangan yang direnung oleh aku? XD

p/s : Mr M baru call nak main futsal malam malam ni. Hati hati ye awak. Saya sayang awak :)) (Tu pun gedik nak bagi tau kan)

Tuesday, 17 May 2011

Hasrat Tercapai

Assalamualaikum


Malam malam cenggini baru lah aku dapat online. Memang time ni lah jadual aku sekarang ni. Sejak abang kesayangan aku masuk hospital memang pagi pagi nampak muka aku keluar malam malam baru nampak muka aku balik. Semuanya demi ABANG KANDUNG TERSAYANG. Saje tulis huruf besar biar orang nampak. Ngeh ngeh. Abang aku dah dapat jiran baru sorang pakcik tu dari Bangsar. Memang baik and funny sangat orangnya. At least kalau sakit sakit pun hati senang je. Sakit sakit pun tak rasa. Terima kasih pakcik sebab bagi coklat dan kek tadi.*Semalam birthday pakcik tu anak anak dia datang la bawak aneka makanan. So yang untungnye aku la kan. HEHE. 


Eh melalut lak aku nie. Takpe kasi pakcik tu famous masuk entri aku ni. Seperti yang dimaklumkan tajuk entri di atas (Wahh berlagak YB gitu..) hasrat apekah yang tercapai? Hasrat nak tambah boifren? Hasrat nak kawin? Tett... tekaan anda salah. Cuba korang bace entri sebelum ni. Haa dapat tak. Hasrat tu lah yang tercapai. Hasrat memiliki henfon idaman :). Senyum lebar sampai telinga aku malam ni. Seperti mendengar kata hati aku. Sebenarnya dah lama aku simpan impian tu cuma baru baru ni baru dapat luahkan. Duit yang kumpul kumpul makin surut. Memang kalau tunggu duit aku entah bila lah nak dapat kan. Jadi persoalannya siapakah gerangan insan yang baik hati belikan aku henfon ni. Ikutilah perbualan di bawah. (Sambil kedua dua tangan menopang dagu)


Ibu: Haa seperti yang ibu janjikan. Hari nie janji mesti ditepati.
Aku: (Memang dah agak dalam hati kan tapi buat buat tak tahu la). Ape dia bu?
Ibu: (Sambil tersenyum ke arah aku) Kita g sogo beli buah buahan nak makan kat hospital nanti. Pastu HENFON
Aku: (Dah girang dalam hati tapi control lagi) Takpelah bu. Kita settle hal abang dulu. Henfon tu bila bila pun boleh kan. *Adik yang baik aku kan. HAHA. Sempat lagi kau azie. 
Ibu: Takpe lah. Abang punya memang ibu da ketepikan. Ni memang khas untuk akak punya. Lagipun dah lama tertangguh kan.
Aku: (Terdiam dan terharu. Nie lah kasih ibu yang membawa ke syurga)



I LOVE YOU IBU :)



Ni lah henfon idaman aku. Syukur Alhamdulillah. :)


Ni lah wajah bila dapat henfon baru. Niat hati nak meloncat tapi control ayu la kan. NGEH. XD

p/s: Alhamdulillah Allah kabulkan impian aku. Thanks ibu. Akak sayang ibu :). Dalamnya kasih ibu. Asalnya pakai aku punya duit then ibu aku tambah. But bila aku hulurkan duit ibu cakap "takyah lah simpan je duit tu jimat la sementara ada ni" (Sangat sangat terharu. Sobs sobs)

Monday, 16 May 2011

Oh lelaki idaman~

Assalamualaikum


Kedinginan suasana malam nie buat aku nak menge-post tajuk entri sebegini. Cam best kan. Aku sendiri pun like entri yang aku nak buat nie. So mai dekat ai rapat abang abang adik adik semua. Bukak telinga lebar lebar macam jalur lebar tu. HAHA. Kelakar sudah kau azie. XD


Okay..aku tau semua orang mesti penah becinta kan. Even tak pun mesti korang ada letakkan ciri ciri untuk sesiapa yang bakal jadi gf/bf korang kan. Entri kali nie daku nak citer tentang ciri ciri LELAKI IDAMAN aku :). Bersedia tak nak dengar? Angkat dua jari and buat PEACE >.<


Jujur
Firstly, lelaki nie haruslah jujur. Tak kira dalam setiap ape pun yang dia buat. Kalau tak baik takyah bercintan cintun kan. Aku nie memang paling pantang kalau orang tak jujur dengan aku. Jenis aku kalau aku dah SAYANG kat orang tu memang aku bagi kepercayaan kat dia. So kalau sekali dia dah runtuhkan tembok kepercayaan tu susah aku nak percaya buat kali KEDUA. :)


Setia
Bila dah datang jujur tu of course la dia setia kan. Macamane aku boleh bagi jaminan aku takkan berpaling (cinta) camtu gak la aku nak dari lelaki tu. Sebab aku kalau dah sayang orang tu memang orang tu je dalam hidup aku. Aku takkan keluar dengan laki lain melainkan kalau dengan dia. So macam tu gak aku nak dari si dia. PEACE :)


Caring
Nie jugak sikap yang boleh buat aku tersentuh. Aku memang takleh kalau lelaki ambik berat kat aku sebab boleh buat aku JATUH HATI. Tapi aku tau la beza antara dia caring betol or saje nak ambik hati kan. Nie jugak lah faktor aku JATUH CINTA dengan Mr M :). First time saya mula tersentuh dengan sikap awak masa awak cedok kuah tomyam untuk saya. HAHA. Mungkin pada orang lain benda nie kelakar or boleh buat orang gelak terguling guling tapi ni lah hakikatnya. SUMPAH takde orang lagi yang pernah buat saya camtu. Kalau lah awak tau hati saya berdebar debar saat tu. *BLUSHING


Penyayang
Nie pun mudah buat aku jatuh hati kat lelaki tu. Dah nama pun orang tersayang mesti lah ada sifat penyayang tu kan. HEH. Aku paling pantang kalau baru setakat IN A RELATIONSHIP kau dah angkat tangan ape semua. Kalau da married tak tau ape lak kau angkat kan. Ehh bro kata sayang macam tu ke kau tunjukkan rasa sayang kau tu. Yang perempuan lak muka kau dah macam macam color semua kau still terhegeh kat lelaki tu. Kak KUMBANG BUKAN SEKOR tau. Sorry la if ada yang terasa. This is just my opinion. :)


Romantik
Kalau yang di atas tadi HARUS ada ni just bonus je. Cehh ingat game ada pusingan bonus bagai. Romantik kat sini bukan lah perlu petik bunga, matahari, bintang or anything else ape semua. (Kalau buat lagi best. HAHA) Cukup lah ape yang dia buat or usaha nak buat menghiburkan hati aku. Tambah tambah dengan sifat aku yang manja and kuat merajuk. HEH manja lah sangat kann.. Cukuplah dia pandai jaga aku and mampu buat aku HAPPY bila dengan dia :)


 Dia lah PENCURI & PENJAGA hati saya. Dia jugak BUAH HATI saya. Dan dia lah CINTA HATI saya. Thanks awak sebab buat hidup saya bersinar balik. (Bajet romantik~ nyampah. HAHA)


p/s: Lamanya tak jumpa Mr M. Rindu awak la :)

Henfon Idaman

Assalamualaikum

Dek kerajinan terlampau malam nie daku nak menge-post apa yang boleh di-post lagi. Eh semacam lak ayat kau malam ni. Entri kali ni cam best kan. Aku nak citer tentang henfon idaman. Laa da tajuk pun 'Henfon Idaman' takkan aku nak citer tentang keta ke rumah ke ape ape kan. Melalut la kau ni azie. Setelah beberapa tahun aku pakai henfon yang sama nak la jugak tukar citarasa kan. Bukan sebab muak ke rosak ke tapi kecanggihan membuatkan keinginan aku meluap luap. Cehh ayat mu memang takleh blah. HEH. Kadang kadang tu tengok fon orang sebelah "wah canggihnye blackberry atau nama popularnya BB". Tutt tutt keluarkan fon aku nak baca mesej ala malunya. Dengan fon bercalar balar keypad ntah hape corak. Tambah tambah orang tu tengok fon kita. Ala tau la fon canggih aku punya murah je. NGEH. So korang nak tau henfon idaman aku? Nak tau kena la belikan ye. Eh eh gurau je :)


Ni la henfon aku Nokia 2630. Murah je kan. Henfon ni aku first aku beli dengan duit sendiri. Tapi tak la semua ditambah tambah oleh abah kesayangan aku. Thanks abah. I LOVE YOU :)


Ni la henfon IDAMAN aku Blackberry Bold. Ada tak sape sape nak bagi kat aku. NGEH. 


Kalau tak dapat tadi ni pun boleh lah Nokia E5. HEHE.

p/s: Sedang mengumpul duit untuk beli henfon idaman. Tapi makin aku simpan makin kurang. Kenape ye? HAHA. Awak awak belikan lah saya henfon tu. Baru lah saya sayang awak lebih. Auwww. Eh tak lah gurau je awak. :)