There was an error in this gadget

Saturday, 30 April 2011

Menyeru kebahagiaan

Assalamualaikum..

Mari mari pakcik pakcik makcik makcik rapat rapat. Saya mau kongsi ini satu tips. Awak semua mesti nak rasa bahagia kan. Walaupun adakala kebahagiaan tu kadangkala hanya sementara. Kita semua berhak merasa bahagia. So untuk entri hari ni aku nak kongsi syarat penting untuk kita gapai kebahagiaan. *macam kuch kuch hota hai la kau azie. NGEH.

1. Cintailah diri sendiri sebelum mencintai orang lain
Selalunya dalam percintaan kebanyakan orang akan sanggup ketepikan kebahagiaan sendiri      demi insan tersayang. Konon konon romeo and juliet kan. Ni lah silap besar korang. Kalau korang sendiri tak belajar sayang diri korang macamane orang lain nak sayang. So pastikan korang sayang diri korang dulu sebelum sayang orang lain.(at least kalau putus tak la korang tunggang terbalik). HEH.

2. Punya pendirian yang tetap
Kalau korang bercinta mesti ada sifat ni. Adakala dalam percintaan si perempuan akan ikut cara yang lelaki suka walaupun tanpa kerelaan hati. Konon konon nak amik hati la. Kalau hati korang da taknak nak ikut buat ape. Habaq sat! Hipokrit namanya tu. Paham!! So bila da takde pendirian tu yang hidup korang senang dikongkong. Lepas tu mula la korang rasa rimas bla bla bla. Kan?!

3. Bahagikan hidup dengan aktiviti lain
Ni la selalu berlaku. Bila korang da ade someone korang akan lupa benda lain even KAWAN BAIK korang sendiri kan. Lepas tu ape yang selalu korang buat mesti stop semata-mata nak habiskan masa dengan si dia. Bila da frust baru la nak tertonggeng ape semua kan. Masa tu baru la nak cari kawan korang balik. Konon konon dia la kawan sejati korang. Time korang berbunga bunga ade korang fikir pasal KAWAN?? Ado? Hei come on la. Sehari ade 24 jam kan. Takkan nak mengadap muka bf/gf korang 24 jam kan. Divide la masa korang sebaik mungkin sebelum korang MENYESAL nanti. ^^

4. Berkorban biarlah berpada pada
Yang last ni pun penting gak. Pada yang bercinta tu nak berkorban biarlah agak-agak. Jangan la nak letak diri korang serendahnya semata-mata untuk si dia. Hidup ni perlu seimbang. Kalau korang nak dia bahagia so korang pun ada hak untuk rasa yang sama. 

Lagi satu ni baru time BERCINTA. Memang la nampak berbunga je kan. Da kawin nanti ade nak buat camni. Ado? InsyaAllah kalau ditakdirkan aku kawin nanti aku akan tempatkan SUAMI di tempat pertama dalam hidup aku. HEHE. "Awak jangan risau andai kita ditakdirkan bersama nanti saya hargai awak macamane awak hargai saya dalam hidup awak ye. HEH. *Berangan ko kan. Biar lah! :D

p/s: Nak letak gambar tapi server problem. Kalau tak boleh tengok muka bahagia aku. Meletop nok! Auuuww~

4 comments:

  1. wahh blog baru ye saya org kedua yg follow,. blog sy www.macamnilahkita.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. selamat berblog .. follow u dear ^__^

    jom join GA ..

    http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/04/yaya-azura-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. mcm ni lah, hehe thx follow ye. :)

    ReplyDelete
  4. yaya azura, thx yeah. ok i'll join u. :)

    ReplyDelete